כלי הבית שלנו מגיעים לכל חור בארץ! (עם קצת סבלנות, עד 7 ימי עסקים). משלוחי פרחים – באזור עמק יזרעאל בלבד. תודה רבה לכם, אחלה של לקוחות!

סיפור לשבת

אם יש מאפה אחד שאי אפשר להפסיק לאכול – זה הקרואסון המלוח הזה. בצק שמרים רך ואוורירי, עטוף בשכבה זהובה עם ציפוי עשיר של שמן זית, שום ופטרוזיליה. הוא מושלם לארוחת בוקר, נהדר לאירוח, ואפילו בתור נשנוש לצד קפה. תכינו פעם אחת, ותבינו למה הוא הולך לככב אצלכם במטבח!

בואו נכין

לבצק שמרים:
1/2 ק”ג (500 גרם) קמח
כף שמרים יבשים
כף סוכר
כף מלח
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן
1/2 1 כוסות (360 מ”ל) מים

לציפוי לפני אפייה:
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 שיני שום כתושות
3/4 כוס (180 מ”ל) שמן זית

ביצה טרופה להברשה

בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים קמח, שמרים, מלח וסוכר. מערבבים קלות בעזרת כף.

מוזגים פנימה שמן זית ומים ולשים במהירות נמוכה במשך 10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך למגע.

יוצרים מהבצק כדור, משמנים אותו קלות, מכסים ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

לאחר שהבצק תפח, מורידים ממנו אוויר ומניחים על משטח עבודה מקומח מעט. מרדדים לעלה בעובי ½ ס”מ.

בעזרת סכין חדה חוצים את מלבן הבצק לשניים, ולאחר מכן מחלקים כל חלק למשולשים (כ-35–40 יחידות, בהתאם לגודל הרצוי).

מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה. מגלגלים כל משולש מהחלק הרחב לכיוון הקצה הצר, ליצירת צורת קרואסון. מסדרים על התבנית עם רווחים קטנים ביניהם.

משמנים קלות, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות, עד להכפלת הנפח.

בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות במצב טורבו. קוצצים את הפטרוזיליה דק דק, מערבבים אותה עם השום הכתוש ושמן הזית לקבלת תערובת מתובלת.

מברישים את הקרואסונים בביצה טרופה ואופים במשך 10 דקות. לאחר מכן מוציאים מהתנור, מברישים בעדינות בתערובת שמן הזית והעשבים, ומחזירים לאפייה למשך 25 דקות נוספות, עד להזהבה עמוקה.

מוציאים מהתנור ומגישים חם לצד סלטים, גבינות ותוספות אהובות.

הקרואסונים נשמרים טריים כשהם מכוסים היטב.