כלי הבית שלנו מגיעים לכל חור בארץ! (עם קצת סבלנות, עד 7 ימי עסקים). משלוחי פרחים – באזור עמק יזרעאל בלבד. תודה רבה לכם, אחלה של לקוחות!

סיפור לשבת

עוגה קלאסית שאני חוזר אליה שוב ושוב לאורך כל השנה – כזו שתמיד מצליחה להרשים עם שילוב מדויק של שוקולד עמוק וקוקוס עשיר, ומרקם מושלם בין השכבות. לכבוד פסח היא מקבלת התאמה כשל״פ, מבלי להתפשר לרגע על הטעם או התחושה המוכרת והאהובה. ואחרי החג? חוזרים בקלות לקמח רגיל, והיא ממשיכה לצאת לא פחות ממושלמת.
בואו נכין

לבלילת השוקולד:
1/2 1 כוסות קמח רב תכליתי כשל״פ – קמח תמי / קמח רגיל / מולינו (210 גרם)
1/2 1 כפיות אבקת אפייה
1/2 1 כוסות סוכר (300 גרם)
3 כפות קקאו (18 גרם)
1 גביע שמנת חמוצה (200 גרם)
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ״ל)
3/4 כוס שמן (180 גרם)
3 ביצים (L)

לשכבת הקוקוס:
1/2 1 כוסות חלב (360 מ״ל)
3/4 כוס סוכר (150 גרם)
50 גרם חמאה
1/2 3 כוסות קוקוס (280 גרם)

לציפוי שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה (120 מ״ל)

מחממים תנור ל־170 מעלות, חום עליון־תחתון.
מרפדים תבנית בקוטר 24 ס”מ בנייר אפייה ומשמנים.

מתחילים בהכנת בלילת השוקולד: בקערה גדולה מנפים קמח כשל”פ (או רגיל), אבקת אפייה וקקאו, ומערבבים עם הסוכר. מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, שמן וביצים, וטורפים היטב עד לקבלת בלילה אחידה וחלקה.

יוצקים את הבלילה לתבנית המרופדת ומשטחים באופן שווה. אופים בתנור שחומם מראש במשך כ־40 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא עם פירורים לחים. מניחים לצינון מלא.

בינתיים מכינים את שכבת הקוקוס: בסיר קטן מחממים חלב, חמאה וסוכר עד שהחמאה נמסה לחלוטין. מוסיפים קוקוס טחון, מערבבים היטב עד שהתערובת מסמיכה מעט, ויוצקים על העוגה שהתקררה. מיישרים בעדינות לשכבה אחידה ומכניסים למקרר למשך 4 שעות להתייצבות.

לאחר הקירור מכינים את ציפוי השוקולד: מחממים שמנת מתוקה עד לסף רתיחה, יוצקים על שוקולד מריר קצוץ ומערבבים עד לקבלת גנאש חלק ומבריק. יוצקים את הציפוי על שכבת הקוקוס הקרה, משטחים בעזרת מרית ומחזירים למקרר לעוד כשעה להתייצבות.

העוגה מתקבלת רכה ועשירה בטעמי שוקולד וקוקוס, עם מרקם מושלם בין השכבות. מתאימה להגשה קרה ונהדרת לצד כוס קפה.