כלי הבית שלנו מגיעים לכל חור בארץ! (עם קצת סבלנות, עד 7 ימי עסקים). משלוחי פרחים – באזור עמק יזרעאל בלבד. תודה רבה לכם, אחלה של לקוחות!

שעה
בינוני
סיפור לשבת

פבלובה היא קינוח מרנג קליל ואוורירי, פריך מבחוץ ונימוח מבפנים, שנקרא על שם רקדנית הבלט אנה פבלובה. הוא מוגש עם קצפת ופירות טריים, ומשלב מרקמים וטעמים בצורה מרשימה ופשוטה להכנה.
בואו נכין

למרנג: (9 פבלובות ענן)
4 חלבונים (L)
1 כוס סוכר (200 גרם)

למילוי:
חופן תותים, קצוץ דק מאוד
2 כפות ריבת תותים, חלקה

לקצפת:
1 מיכל שמנת מתוקה, 38% שומן
3 כפות אבקת סוכר
1/2 חבילת אינסטנט פודינג וניל
1/2 כפית מחית וניל

בקערת מיקסר נקייה עם בלון הקצפה, מניחים את החלבונים (הלבנים) יחד עם כוס סוכר, ומקציפים במהירות מקסימלית במשך כ-13 דקות, עד שמתקבל קצף עם מרקם סמיך.

מחממים תנור ל-100 מעלות, חום עליון-תחתון. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.

בעזרת רינג ״אובלי״ או שרטוט ידני – יוצרים על גביי נייר האפייה קווי מתאר שיהיה נוח לזלף.
מעבירים את הקצף לשקית זילוף עם פייה חלקה.

מתחילים בזילוף של סדרת "טיפות" בולטות לאורך קו המתאר של האליפסה. מצמידים את הצנתר לנייר, לוחצים עד שנוצרת תלולית עגולה, ומפסיקים את הלחץ תוך משיכה קלה כלפי מרכז האליפסה.

ממשיכים כך מסביב לכל ההיקף עד שנוצרת "טבעת" של בועות צמודות. מזלפים מעט מהמסה במרכז האליפסה כדי ליצור בסיס שטוח שיחזיק את השכבות הבאות.

מזלפים שכבה נוספת של "טיפות" מעל המרווחים שנוצרו בין הטיפות של השכבה הראשונה.
הפעם, מזלפים את הטיפות מעט יותר כלפי פנים, כך שהן "נשענות" על השכבה התחתונה ויוצרות מראה מדורג ותפוח.

אופים במשך שעתיים, עד שהמרנג מתנתק בקלות מנייר האפייה.

מקציפים יחד שמנת מתוקה, אבקת סוכר, אינסטנט פודינג וניל ומחית וניל לקצפת יציבה. מעבירים את הקצפת לשקית זילוף עם פייה חלקה.

מזלפים שכבה נוספת של טיפות על ההיקף של הפבלובה. קוצצים דק דק תותים ומערבבים יחד עם ריבה. ממלאים כל שקע של קצף בכף מהמלית.

מסדרים מעל תותים פרוסים דק ומעט נענע לקישוט. מגישים. שומרים במקרר.