כלי הבית שלנו מגיעים לכל חור בארץ! (עם קצת סבלנות, עד 7 ימי עסקים). משלוחי פרחים – באזור עמק יזרעאל בלבד. תודה רבה לכם, אחלה של לקוחות!

סיפור לשבת

מלוחות כאלה עוד לא אכלתם!!
בצק נוח ורך לעבודה שמלאכת יצירת העוגיות הופכת להיות כיפית לאללה.
הם טעימות תמיד, בכל מצב ויוצאת כמות של 4 תבניות שתספיק לכם להרבה זמן.

את הבצק הכנתי עם חמאה, אבל בקלות תוכלו להחליף אותו במחמאה או מרגרינה וככה תקבלו בצק פרווה לגמרי.
בואו נכין

לבצק עוגיות:
1/2 3 כוסות קמח (500 גרם)
3 כפיות אבקת אפייה
100 גרם חמאה / מחמאה , בטמפ׳ החדר
1/2 כוס שמן
1/2 כף מלח
1/2 כף סוכר
1 כוס מים (240 מ״ל)

לציפוי לפני אפייה:
1 ביצה טרופה עם כף מים
1/2 1 כוסות שומשום

בקערת מיקסר עם וו גיטרה שמים קמח ואבקת אפייה ומערבבים קלות. מוסיפים פנימה חמאה רכה חתוכה לקוביות, שמן, מלח, סוכר ומים, ומעבדים במשך כארבע דקות עד לקבלת בצק אחיד. אם הבצק לא מתאחד לגמרי, מוסיפים בהדרגה כף מים בכל פעם עד שהמרקם חלק ואחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומניחים למנוחה של חצי שעה בטמפרטורת החדר.

כשהבצק מוכן, מחממים תנור ל־170 מעלות בטורבו ומרפדים שתי תבניות תנור בנייר אפייה. חותכים מהבצק חתיכה ומחלקים אותה לחלקים קטנים. מכל חלק יוצרים נחש ארוך וסוגרים ללולאה. בקערה אחת מניחים שומשום, ובשנייה טורפים ביצה עם כף מים. טובלים כל לולאת בצק בתערובת הביצה ואז מצפים בשומשום. חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק.

מסדרים את הלולאות על נייר האפייה במרווחים קטנים. אופים ב־2 נגלות, כל נגלה למשך כ־15 דקות, עד שהעוגיות אפויות אך בהירות. חשוב להימנע מהשחמה מיותרת. לאחר האפייה, מצננים לחלוטין. העוגיות נשמרות טריות בקופסה אטומה בטמפרטורת החדר כשבועיים.